Atelierul de producţie a obiectelor din ceramică

Atelierul de producţie a obiectelor din ceramică a fost deschis în proiectul implementat în perioada 2004-2006 cu suportul UNDP și continuată activitatea în diferite proiecte cu suportul Ambasadei Republicii Cehe în Moldova și altor donatori. 

În atelier beneficiarii învaţă să producă obiecte din ceramică prin 3 metode: turnare în forme din gips, ştanţare (presare) în forme de gips şi modelare manuală.

Pentru metoda turnării în forme de gips, am hotărât să producem vazoane mici pentru flori. Este un produs util, care poate fi mai apoi decorat în diferite moduri.

 

Pentru metoda ştanţării sunt comandate diferite forme din gips (după necesitate sau posibilități) ca de exemplu forme pentru medalioane de diferite forme cu logotipul organizaţiei. Medalioanele pot fi colorate în diferite moduri şi pot fi folosite ca suveniruri (cadouri) pentru prieteni şi parteneri.

Diferite figuri şi ornamente sunt produse prin metoda modelării manuale. Acestea pot fi animale, păsări, flori, etc.. Vazoanele pentru flori produse pot fi decorate cu diferite ornamentaţii modelate manual. Procesul modelării are un efect terapeutic pentru motorica beneficiarilor. De altfel, modelarea este una dintre metodele de terapie utilizate în centrul de zi.