Forumul privind susținerea și durabilitatea financiara a OSC

28 Feb

Forumul privind susținerea și durabilitatea financiara a OSC

Evenimentul a fost organizat de Asociația Obștească “Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” în parteneriat cu Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova, cu suportul financiar al FHI360. A.O, "Speranță și sănătate" a participat la acest forum.

Organizatorii considera că ONG-urile vor avea mai multe șanse să devină puternice dacă vor folosi surse de finanțare locală: contractarea serviciilor de către autorități, campaniile de colectare de fonduri, inclusiv desemnarea procentuală 2%. Mecanismul de desemnare procentuala contribuie la asigurarea durabilității OSC-urilor și dezvoltarea responsabilității sociale. Legea 2 % înlătură stereotipurile pe care membrii comunității le au față de ONG-uri, sprijină activismul civic, încrederea și participarea acestora.

La Forum a fost prezentată statistica desemnărilor procentuale 2 % efectuate în 2017, ce resurse financiare au primit organizațiile și ce probleme au întâmpinat cetățenii la depunerea declarației pe venit. La fel, în cadrul evenimentului, au fost făcute publice mai multe exemple pozitive privind promovarea inițiativelor sociale la nivel local sau național, pentru a motiva contribuabilii să desemneze cele 2 %. În cadrul atelierelor, au fost prezentate modele pozitive de campanii de colectare de fonduri și dezvoltarea activităților de antreprenoriat social.