Gala premiilor pentru Egalitate 2019

23 Mai

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a prezentat Situația în domeniul prevenirii și combaterii discriminării în Republica Moldova în anul 2018 în cadrul Conferinței internaționale, care s-a încheiat cu Ceremonia de decernare a premiilor "Gala Premiilor pentru Egalitate 2019". A.O. Speranță și Sănătate a fost nominalizată la categoria CEL MAI PROACTIV ONG!

https://www.realitatea.md/live--gala-premiilor-pentru-egalitate-2019_94836.html 

O frumoasă colaborare cu Lactalis Alba

14 Mai

O frumoasă colaborare cu Lactalis Alba (https://www.facebook.com/lactalis.alba?ref=br_rs) a început de mult. Iar acum deja avem sute de familii nevoiașe, care așteaptă cu nerăbdare, în special familiile persoanelor cu dizabilități și veteranii - care sunt cei mai defavorizați în societatea noastră... Vrem să mulțumim echipei Lactalis ALBA, dar în special Domnului șofer care de fiecare dată ne ajută la descărcat și are o vorbă bună pentru beneficiarii centrului de zi.

MODELE DE ANGAJARE GHIDATĂ

24 Apr

Angajarea persoanelor cu dizabilități intelectuale este în interesul atât a comunității, cât și a statului, deoarece, în acest caz, persoanele cu dizabilități devin contribuabili cu drepturi și obligații, precum și forță de muncă în profesii cu calificare redusă.
Deși persoanele cu dizabilități intelectuale pot aduce o contribuție valoroasă la locul de muncă, ele sunt de obicei excluse de pe piața muncii și se confruntă cu multe bariere în calea angajării.

Raport privind drepturile omului în Republica Moldova 2018

19 Apr

Oficiul Avocatului Poporului a prezentat în un raport privind respectarea drepturilor omului și libertăților fundamentale în Republica Moldova în 2018.

SERVICIILE SOCIALE PENTRU COPIII DIN GRUPURILE VULNERABILE ȘI PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI INTELECTUALE ȘI PSIHO-SOCIALE: ANALIZA SITUAȚIEI ACTUALE ȘI ACȚIUNI PENTRU SPORIREA ACCESULUI LA ACESTE SERVICII

10 Apr

Situația curentă privind serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale, precum și copiilor din grupurile vulnerabile a fost prezentată astăzi într-un studiu de analiză elaborat în cadrul proiectului ”Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, finanțat de Uniunea Europeană.
Datele din studiu au fost colectate și prelucrate de către compania sociologică „Centrul de Analiză și Investigații Sociologice CIVIS” în perioada 20 iunie – 10 septembrie 2018.