Grădinărit și legume. Lucrul pentru sănătate pe un mic complot personal este puțin probabil să ofere un profit mare. Cu toate acestea, fructele și legumele proaspete cultivate prin eforturi proprii sunt atât o contribuție la familie, cât și o satisfacție morală pentru beneficiarii centrului. Și lucrul în aer curat va ajuta la menținerea tonusului fizic și mental.

Rezultatele muncii A.О. Speranță și Sănătate, precum și studii internaționale arată că este important să se creeze un mediu de lucru incluziv pentru lucrătorii cu dizabilități intelectuale.

În paralel cu dezvoltarea modelelor de angajare a persoanelor cu dizabilități, A.О. Speranță și Sănătate caută oportunități și sprijină persoanele cu AIV să-și găsească un loc de muncă în afara centrului de zi, i.e. în structuri comerciale obişnuite. Acesta nu este un proces ușor, deoarece necesită înțelegerea și implicarea, în primul rând, a rudelor unei persoane cu dizabilități, a specialiștilor din sectorul social/medical, a angajaților companiei și a conducerii etc.