Organizația obștească „Speranța și Sanatate” există din 14 octombrie 2001 și a fost creată la inițiativa unui grup de părinți care au în familie un copil cu dizabilități mintale și mintale. Asociația este înregistrată de Ministerul Justiției din 01 noiembrie 2001 sub numărul 1997.

Principala problemă a adulților (după 16 ani) cu dizabilități mintale și psihice este că, din cauza bolii lor, nu își pot găsi un loc în societate. După absolvirea școlilor speciale și a internatului, tinerii cu dizabilități mintale și mintale nu își pot găsi un loc de muncă, deoarece pe de o parte, nu sunt angajați în formare profesională, pe de altă parte, legea existentă privind angajarea persoanelor cu dizabilități nu este aplicată. Drept urmare, acești oameni se dovedesc a fi oameni nerevendicați, care nu au nevoie de societate. Nu au posibilitatea materială să mănânce normal, să se îmbrace, să plătească facturile la utilități, să cumpere medicamente etc. Drept urmare, sunt aruncați în stradă.

„Speranța și Sanatate” este prima și singura organizație de tip neînchis din Republica Moldova, care este angajată în adaptarea socială în societatea adulților cu dizabilități mintale și mintale. Ne-am stabilit sarcina de a le preda profesia și apoi de a le angaja.

Activitate „Speranța și Sanatate” – un serviciu social pentru persoanele cu dizabilități – persoane cu dizabilități mintale și mintale, cea mai săracă și mai vulnerabilă parte a societății – se desfășoară pe bază de caritate.