Experienţă A.О. Speranță și Sănătate a demonstrat că este mult mai ușor să implici noi lucrători cu persoane cu dizabilități în modelul existent de angajare asistată.

Terapia ocupațională, justificată individual și selectată rațional, acționează ca un factor terapeutic. Promovează dezvoltarea fizică și intelectuală, corectarea funcțiilor motorii și normalizarea parametrilor fiziologici generali ai organismului (metabolismul, starea sistemului cardiovascular, respirator și imunitar), îmbunătățirea somnului, a dispoziției, a apetitului.

Terapia ocupațională are un efect pozitiv asupra stării psihologice a unei persoane. Implicarea în activitatea de muncă a persoanelor retardate mintal urmărește obiective largi, ținând cont de perspectiva formării în competențe de muncă și a angajării cu integrarea ulterioară în societate.

Pe baza experienței programului de bucătărie socială a fost înființat un al doilea program de angajare asistată: un model de business social – producția de săpun personalizat manual.

Ambalate frumos în diverse cutii, săpunurile ondulate cu ingrediente naturale sunt deja produse în atelier А.О. Speranță și Sănătate. Clienții pot comanda ei înșiși forma, dimensiunea, culoarea, mirosul, logo-ul.